borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Livet i Egypten

Publicerad 2018-02-15 11:20:00 i Egypten, Resa med barn,

Semestern här i Egypten blev inte som vi tänkt oss. Förutom några dagar i början har någon eller några i familjen varit sjuka hela tiden. Imorgon åker vi hem och hoppas verkligen att vi är åtminstone lite lagom pigga då, som det känns nu kommer det att gå bra. Det är en besvikelse såklart att vi inte kunnat njuta av semestern som tänkt. Vi har mest varit här på hotellet och missade en stadsrundtur som vi bokat. Men men, sånt är livet och det kommer nya semestrar. Sällan har vi varit så glada att åka hem till Sverige igen och det är ju alltid något. Åka till Egypten och/eller köra all inclusive kommer vi aldrig göra igen, även om vi inte kan skylla allt på den ohygieniska buffén. Något som jag däremot gärna gör om är att besöka Vings familjehotell med maskotarna Lollo och Bernie. Varje kväll, förutom de sista kvällarna, dansade Saga loss på minidisko med Lollo och Bernie och det är dagens höjdpunkt. Hon älskar även deras miniklubb där hon varit nästan varje dag. Förutom de sista dagarna har Saga faktiskt haft en väldigt bra semester, mycket tack vare barnklubben och dess duktiga personal och den fina barnpoolen. De friska stunder vi haft har också varit bra.
 
 
Maten på buffén påminner om skolmatsal fast med sämre hygien men på a la carte-restaurangerna smakar det bättre, dock är utbudet repetitivt. Personalen är för det mesta trevlig om än lite väl pratglada stundtals (de vill ha dricks dricks dricks). Ibland får vi fantasifulla handdukskreationer i vårt rymliga rum men städningen har blivit mer sporadisk de senaste dagarna.
 
 
 
Hotellet är stort och fint och det finns massor av pooler, vattenrutschkanor och en väldigt bra barnpool. Stranden är underbar och rummet rymligt och fint. Så vi har inga klagomål på våra omgivningar och kan utifrån de premisserna rekommendera resmålet. 
 
 
Om vi skulle klaga på något mer (förutom sjukdomarna och maten då) skulle det vara väldigt segt wi-fi och alla trappor som är i vägen för vår resevagn. Vädret är ljuvligt skönt, det är vinter här men vi har minst 25, ofta upp mot 30, grader på dagarna och på kvällarna räcker det med en långärmad tröja. Runt hotellet finns lite butiker att shoppa i för turistpriser (dvs rövarpriser).
 
 
 
Det finns en lekpark som tilltalade Saga. Idag på förmiddagen har hon orkat gunga och även ätit lite korv, glass och banan.
 
 
Vädret i Sverige känns inte lockande nu när vi vant oss vid skönare temperaturer. Tur att vi bor hos mamma och pappa innan vårt radhus är klart, för då kanske vi har samma service när vi kommer hem 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela