borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Boende på Koh Lanta

Publicerad 2014-08-31 16:23:00 i Koh Lanta, Resa med barn, Thailand,

När vi bestämde oss för att göra en långresa och vara borta länge tyckte vi det verkade smart att ha en bas, ett ”hemma” som vi utgår ifrån. Eftersom vi ska plugga och har ett litet barn är det skönt att ha ett ställe där det blir vardag med rutiner, och som känns hemtamt. Valet föll på Koh Lanta, för att det är barnvänligt, inte är så stort, är vackert och verkar vara en trevlig ö. Vi vill ha ett fräscht boende med pentry/kök, separat sovrum, wi-fi och städning. På Lanta hyr vi först en lägenhet i två månader. Lägenheten ligger på Southern Lanta, vid Klong Dao 100 meter från stranden. Den kostar 8 500 baht i veckan.

 

 

 

Lägenheten är bokad över jul (det var alla lägenheter när vi bokade i april) men vi väljer att flytta redan i mitten av november. Då flyttar vi till ett parhus som ligger 800 meter från Pra Ae (Long beach) och bor där i 2,5 månader tills vi åker hem. Anledningen till att vi flyttar redan i november är att priserna på boende dubblas när lågsäsong övergår i högsäsong, och huset är billigare än lägenheten. Huset kostar 12 000 baht i veckan. Så här ser det ut.

 

 

 

När vi ger oss ut på våra resor har vi kvar boendet på Lanta. Då behöver vi inte släpa på alla våra grejer, vilket är skönt.

Vi har bokat via JoJoLanta Rental, som förmedlar bokning av privatägda hus och lägenheter på Koh Lanta. Jag hittade deras sida när jag googlade, och de verkar ha många nöjda kunder. Snart blir vi (förhoppningsvis) en av dom.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela