borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Dream World Bangkok

Publicerad 2023-06-27 17:04:58 i Bangkok, Resa med barn, Thailand,

Vi ville avsluta stort i Thailand så idag har vi varit hela dagen i nöjesparken Dream World. Den ligger i norra Bangkok men eftersom staden är så stor tog det en timme att åka dit och ännu längre hem för vi fastnade i kvällsrusningen. Vi hyrde samma transfer som vi använt till och från flygplatsen och Hua Hin och det var bekvämt.



När vi kom till Dream World fick vi veta att många skolklasser besöker parken just nu och idag skulle det vara 5000 elever där. Hjälp tänkte vi, nu blir det trångt och långa köer men det var ingen fara. De thailändska skolbarnen var ordningssamma och det var knappast 5000 heller. De åkte hem under eftermiddagen och då blev parken nästan tom. Saga och Lova avslutade då med att åka en berg- och dalbana för barn säkert 20 gånger. Både Esbjörn och jag testade den också även om vi inte riktigt såg storheten i den. Den fastnade tyvärr inte på bild men det gjorde linbanan som alla utom Esbjörn åkte. Utsikten var härlig. 

 
Parken hade de traditionella attraktioner som brukar finnas. Några var inte igång och överlag kändes parken lite sliten. Den var ändå trevlig och hade några roliga grejer som stod ut, till exempel Snow Town. Vi fick låna stövlar och jackor och komma in i den artificiella vintern. Thailändarna verkade tycka det var mycket exotiskt och lite kul var det.


Tydligen är mammutar ett vanligt inslag i vinterlandskap. 


Esbjörn och tjejerna var på en 4D-bio som var sådär men vägg i vägg fanns jättens hus och det gillade tjejerna. 



Det fanns en liten djurfarm mitt i parken och den tyckte alla barnen om. Vi föräldrar tyckte att det inte kändes helt hundra gällande djurhållningen, det var varmt och inte så mycket utrymme för djuren. 



Adrian tyckte bäst om djuren på avstånd, en kanin nosade honom på foten och då blev han upprörd.


Det fanns sjö med trampbåtar och några små parker att leka i. 


Adrian hittade en häst att rida på. Fejk är bättre än levande djur.


Sammantaget var det en park värd att besöka. Det var långt ifrån Disneyland men det var å andra sidan bättre utbud på saker att äta och priserna var mycket överkomliga. 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela