borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Hemma i Sverige

Publicerad 2015-02-01 09:42:31 i Resa med barn,

I onsdags eftermiddag landade vi i Sverige igen efter fem lyckade månader i Sydostasien. Flygresan började bra, Saga sov i tre timmar, sedan var hon vaken resterande 9,5. Hon var ganska trött och uttråkad mot slutet men sammanfattningsvis gick resan bra. Det satt en treåring och en nästan (viktigt med nästan) sexåring framför oss som hjälpte till att roa Saga. Vi fick också gå lite promenader och titta på Teletubbies x antal gånger. På Arlanda mötte mamma och pappa upp och de hade med sig vinterkläder till oss. Mina sandaler var inte riktigt rustade för svensk slaskvinter.

Saga blev glad att träffa sina morföräldrar men något förvånad över ytterkläderna.


Sedan åkte vi till mamma och pappa och åt tacos som vi förbeställt. Mycket mumsigt! Sagas farmor och farfar kom också dit med vår hund. Tora tog några glädjevarv runt oss och det var härligt att träffa henne och Erik och Kerstin igen. Jag kan säga att det inte var några problem att somna den kvällen, eftersom Thailand ligger sex timmar före gick vi ju och la oss mitt i natten. Vi trodde vi skulle vakna jättetidigt men sov ändå till halv nio, eller Esbjörn vaknade tidigare. Frukosten var i mitt tycke gudomlig, hårt bröd med ost. Det kommer dröja innan den här familjen blir sugen på rostat bröd igen. Torsdagens spännande utflykt blev Ica Maxi och inköp av pulka till Saga och svenskt lösgodis till de vuxna. Mums! Pulkan fick godkänt av Saga, hon tyckte det var väldigt kul att åka i backen bakom mamma och pappa. Tora uppskattade den inte lika mycket, som vanligt är hon väldigt skeptisk till föremål som rör sig och som hon inte träffat på som valp.

På fredagen firade vi min födelsedag retroaktivt och då fick jag även träffa mina bröder och min mormor och morfar. Så kul! Saga blev glad när Philip kom så hon verkade känna igen honom sedan de träffades i november. Igår flyttade vi tillbaka till vår lägenhet så vi hade fullt upp. Våra hyresgäster hade tagit väl hand om den och den var så fin. Vi gillar verkligen vår fina lägenhet! Medan jag packade ut grejer till bilen från mamma och pappa svansade Tora omkring mig. Sedan hoppade hunden som inte gillar bilar in i baksätet och satt där hela tiden medan jag packade klart. Hon ville nog försäkra sig om att vi inte glömde henne den här gången.


Idag är vi lite lagom möra, jetlaggen har fortfarande inte lagt sig riktigt och vi har sovit lite dåligt. Sagas humör går upp och ner och det är nog svårast för henne som är så liten. Det är skönt i alla fall att vara hemma även om vi längtat tillbaka till Koh Lanta typ 150 gånger. Esbjörn ska till och med laga thaimat idag. Imorgon börjar jag jobba, det känns konstigt men det ska bli kul att börja på personalavdelningen. Vi kommer nog fortsätta att längta tillbaka och prata om våra äventyr länge. Vi är så glada att vi tog steget att bo i Thailand, besöka Singapore och Malaysia och resa genom Vietnam. Någon gång kommer vi tillbaka och det finns många fler platser vi vill uppleva. Men just nu njuter vi av att vara hemma.



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela