borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Paris med barn

Publicerad 2018-06-12 20:39:00 i Frankrike, Resa med barn,

Så är vår vecka i Paris till ändå och vi är på flygplatsen för att snart åka hem. Vi är nöjda med semestern och resmålet. Paris är, trots sin storlek, en barnvänlig stad. Det finns parker och lekparker i mängder och småbarn syns ute i sina små Yoyo-vagnar mest överallt.
 
 
Det som inte är barnvänligt är kollektivtrafiken. I tunnelbanan var det i princip jämt proppfullt och de flesta tunnelbanestationer hade inte hissar så det var bära barnvagn som gällde. Vi såg inte många barn i tunnelbanan heller utan buss var ett smidigare alternativ med småbarn även om det också var lite krångligt. 
 
 
 
Disneyland var en bidragande orsak att vi valde att åka till Paris och visst är det värt ett besök. Men var det inte Disney som stod bakom och det var en "vanlig" nöjespark så skulle de nog behöva anstränga sig mera. Priserna är höga, köerna superlånga men miljöerna riktigt fina och uppträdanden/parader är ändå kul. Saga var mycket nöjd med besöket och vi med, trots lite kritik.
 
 
Vi har gått mycket och långt och Saga har hängt på men givetvis inte orkat lika mycket som oss och därför använt Lovas vagn. Ibland har hon även velat åka vagn av lathet och ibland har hon velat sitta där för att kunna leka. Då har vi fått bära Lova och än är hon inte så tung så det har gått bra men det har varit toppen att ha ett par extra händer.
 
 
Sedan har såklart sällskapet varit trevligt. Vi är ju vana att resa själva och kunna göra som vi vill men Annie och Alex har varit väldigt lätta att ha att göra med och hjälpt oss mycket med barnen. Jag hoppas dom också är nöjda med semestern, för en sak är säker, det hade varit lugnare för dem att resa utan familjen Forss.
 
 
SuperShuttle som jag bokade som flygplatstransfer imponerade inte. När vi kom hade de ingen bil trots att vi betalat men idag kom de på utsatt tid och hämtade oss. Dock med två vanliga bilkuddar istället för babyskydd till Lova, så fortfarande inte imponerad. 
 
 
Här på flygplatsen  (Orly) fanns ett bra skötrum med en stol på väggen som man kan sätta en större bebis i om man behöver händerna fria till annat. Smart tycker jag, för på ett toagolv vill man ju inte sätta dom och ibland behöver man fixa lite innan man går ut. Lova gillade också stolen. 
 
 
 Vädret har varit fint förutom de två sista dagarna men temperaturen har hela tiden varit lagom. Åka i juni är nog ultimat för storstadssemester med barn. Vi kan absolut rekommendera Paris med barn, en fördel är dock att barn som går själva har respekt för trafiken och det är Saga rätt bra på, även om man alltid har koll själv. 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela