borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Bye bye Gambia!

Publicerad 2016-03-29 10:21:00 i Gambia, Resa med barn,

Nu har vi bara några timmar kvar innan vi åker till flygplatsen och tillbaka till Sverige. Igår var vi nog fortfarande lite trötta efter vår utflykt till Senegal och bestämde oss för att ha en lugn dag. Vi började på stranden och grävde i sanden. Vi flyttade sedan över till poolen för att svalka oss och Saga lekte som en fisk i vattnet.
 

 
Vi är nöjda med vår semester och tycker att en vecka här känns lagom. Det märks att det är ett fattigt land, till och med några ur hotellpersonalen har försökt sälja turer eller grejer till oss. Lite viskande, för jag skulle inte tro att de får bedriva sidoverksamhet samtidigt som de jobbar på hotellet. Fattigdomen syns också på husens standard och hur folk är klädda och det känns bra att ha kunnat bidra till landets ekonomi som turist. Även om en del gambianer har varit för på så är de allra flesta supertrevliga. "Hello, how are you" hörs mest hela tiden och många vill vinka och prata lite med Saga. Hon i sin tur börjar mjukna upp lite och vinkar tillbaka och säger "bye bye". Prata med okända vill hon fortfarande inte göra och det behöver hon inte heller. Vädret har också varit fantastiskt, alldeles lagom varmt och skönt. Maten har varit helt okej, vi har ätit både gott och mindre gott. Igår åt vi för tredje gången middag på Captain's och då provade jag en traditionell gambiansk rätt, chicken yassa, kryddstark kyckling som smakade riktigt gott. 
 
Nöjd tjej äter spagetti, eller "getti".
 
 
Allra roligast har nog Saga haft, hon älskar att gräva i sanden och bada i poolen. Hon simmar säger hon, när hon kryper runt i barnpoolen. 
 
 
Tack för den här gången Gambia!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela