borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Liseberg

Publicerad 2018-08-26 22:53:36 i Resa med barn, Sverige,

Tredje nöjesparken för den här semestern är avklarad. Idag var vi hela långa dagen på Liseberg och fick sällskap av Slavko och Tanja några timmar.


Det var mycket folk som ville åka karuseller denna fina sensommardag så det blev mycket köande. Saga och jag köpte varsitt lilla åkpasset för att hon skulle kunna åka så mycket som möjligt på barnkarusellerna. Vi saknade lösningen från Tivoli i Köpenhamn där vi köpte ett åkband till henne där vi vuxna kan turas om att åka med henne. Eller för all del Fårup sommarland, där alla karuseller ingår i inträdet. Vi fick i alla fall träffa kaninerna mycket och det tyckte våra barn om.


Saga gillar när det går fort och när det snurrar (hon går i sin mors fotspår), tekoppar är en säker succé.


Vi åkte en karusell där man cyklar för att bilen ska gå snabbare, Sagas ben var lite korta men hon kämpade på.


Esbjörn som inte hade åkband fick åka en ynka karusell. Den gick på vatten och var lugn och lite mysig.


Lova åkte ingen karusell men var glad ändå.


Tanja och Slavko vann ett stort gosedjur till barnen som de blev mycket glada över. De fick även köpa varsin kanin.


Mot kvällen så lättade köerna, framför allt till karusellerna för de minsta. Då fick vi äntligen åka lite mera. Till Rabalder som är en berg- och dalbana modell mindre var det fortfarande lång kö men Saga och jag köpte popcorn för att fördriva tiden i kön. Det var värt det för Saga tyckte att det var den bästa karusellen. Jag tycker att Fyrtornet var bäst, den var ungefär som ett fritt fall för barn.


Det var roligt att återse Liseberg igen, där jag varit många gånger som barn. Sedan jag var där sist har många karuseller byts ut men jag kände ändå igen mig bra. Minus för långa köer, det var mycket folk och kändes ganska trångt i parken. Plus för att det fanns många (barn)karuseller, det är fint och maskotarna rörde sig mycket i kaninlandet. Kaninhuset var stort och roligt för barn att leka i och vi såg även en barnteater som var bra gjord.


Nu är vi mätta på nöjesparker ett tag och det ska bli skönt att komma hem till vårt fina radhus igen. I november laddar vi om och åker till Malta och återser Esbjörns gamla hoods.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela