borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Bebis i Finland

Publicerad 2018-01-05 21:41:58 i Egypten, Finland, Resa med barn,

Nu har familjens minsting för första gången varit utanför Sveriges gränser och många gånger fler ska det förhoppningsvis bli. I likhet med sin storasyster påbörjades en kommande livsturné av resor med en trygg, hederlig kryssning. Efter ett lyckat luciafirande på Sagas förskola packade vi in oss i bilen med sikte på Värtahamnen och vem mötte oss direkt när vi kom ombord på båten om inte Tomten! Saga fick choklad av den lösskäggsprydde ynglingen och lyckan var gjord. Jag hade bokat hytt som vette ut mot fartygets shopping- och restauranggata och Saga hittade sin favoritplats i fönstret där hon hade mycket bra utsikt.
 
 
Kvällens middag intogs på en á la carte-restaurang innan vi erövrade lekrummet. Där fanns framför allt två olika bollhav som lockade och dag två deltog Saga i någon sorts skattjakt som var kul.
 
 
Lilla My och Mumin hälsade på och Saga passade på att kramas lite.
 
 
Väl i Helsingfors tog vi spårvagn till Sea Life som just nu har en utställning som heter Jurassic Seas, perfekt för en dinosaurietokig fyraåring som även gillar fiskar. Vi har hunnit besöka några olika akvarium i olika delar av världen och det här var klart värt besöket. Extra skönt var det att vi var där en vardag i december, det var superlugnt och det fanns utrymme att gå fram och tillbaka och titta i lugn och ro.
 
 
På vägen hem försökte vi betala med kort på spårvagnen, det gick icke så bara att hoppa av och gå till en uttagsautomat. Det var dock snabbt ordnat och sedan åkte vi in till city och åt en sen lunch. På vägen fram och tillbaka från Sea Life till hamnen hann vi se en del av Helsingfors och jag gillade det jag såg, det var första gången för oss i denna stad och jag skulle kunna åka dit igen för att strosa runt och hinna se lite mer.
 
 
Väl tillbaks på båten (som Saga var övertygad om hette Oceania som i boken om Halvan och färjan) skakade vi loss i barndiscot.
 
 
Samt obligatoriskt spring (som infaller när det finns långa korridorer).
 
 
På det hela var det en lyckad miniresa och familjens egna mini tog det hela med ro, hon var mest glad och myste i storasysters numera rätt slitna resevagn.
 
 
Vi hoppas nu att Lova omfamnar reselivet med stora famnen för om en månad drar vi till Egypten på familjens första gemensamma charterresa. Trötta småbarnsföräldrar slår på stort - all inclusive familjehotell med Lollo och Bernie, det blir härligt!
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela