borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Kuala Lumpur

Publicerad 2023-03-30 06:35:38 i Malaysia, Resa med barn,

Natten mellan tisdag och onsdag åkte mamma och pappa hem. Det har varit fint att ha dem här så det känns lite vemodigt. Vi har också fått säga hejdå till våra grannar som vi levt i symbios med senaste månaden. Tyvärr ligger hälften av dem däckade av magsjuka i likhet med många andra på skolan. Tråkigt avslut på Thailand och synd att vi då inte kunde ha vår avskedsmiddag. 



Nu har halva vår tid i Thailand passerat och i onsdags tog vi flyget till Kuala Lumpur. 


Jag råkade köpa räksnacks, ingen var sugen.



Från flygplatsen tog vi tåget KLIA ekspres som går direkt till KL centralstation. Vårt hotell nådde vi genom gångtunnel från stationen. Hotellet och centralstationen sitter ihop med en stor galleria. Mycket praktiskt. Vi kom fram på kvällen och hann bara kolla in hotellet. På taket, våning 29, finns poolområdet. En stor djup pool och en liten grund pool. Lova var nöjd.



Torsdag förmiddag tog vi tåget till Petronas Towers. Önskat av tjejerna och dom var väldigt nöjda. 



Sedan snurrade vi runt på gator och i kollektivtrafiken i över en timme för att ta oss till nästa mål. Då var vi alla extremt onöjda.


Eller ja, vissa tog det rätt piano.



Till slut nådde vi dagens andra mål, Beryaya Times Square Theme Park. En inomhusnöjespark beläget i en galleria. Esbjörn, Saga och jag var där för åtta år sedan och vi tänkte att barnen skulle gilla det.





Det gjorde dom också. Det bästa, nu som förra gången, är inga köer. Det kändes som vi nästan var själva där och vi förstår inte hur det går runt. Barnen kunde åka sina favoriter om och om igen.



Jag åkte berg- och dalbanan. Precis när den rullade iväg (jag satt längst fram och var den enda som åkte) såg jag att det var en loop i mitten. Jag är inte superförtjust i att åka upp och ner men det var försent att ändra sig. Till minne har jag nu nedan fantastiska bild så det var lätt värt det.



På minussidan så var en del attraktioner stängda och några aktiviteter kostade extra men det är billigt. Det vattenlösa akvariet kostade 10 MYR och var animerade fiskar samt några hjortar (?). Värt varenda krona. 



Adrian hittade också en favorit.


Det fanns en sockervaddsmaskin som var lite kul. Det fanns massa mönster att välja mellan, tjejerna valde blomma.









Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela