borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

De sista dagarna i Sri Lanka

Publicerad 2017-02-08 14:17:39 i Resa med barn, Sri Lanka,

De senaste och sista dagarna här i Bentota har vi åkt mycket tuk-tuk  (till Sagas stora förtjusning).
 
 
Eftersom barnet älskar tuk-tuks så mycket åkte vi idag till en hantverksaffär där det fanns massvis av framförallt träfigurer, stora som små. Saga investerade i varsin tuk-tuk i trä åt sig och kusinen. Vi köpte också en duk att rama in.
 
 
Vi har hunnit med flera turer till stranden och njutit av det fina vädret.
 
 
Strandrestaurangen har varit till belåtenhet, hela familjen har mumsat vitlöksroti.
 
 
I söndags fick vi väldigt trevligt besök när min moster Susanne med arbetskamrater stannade till vid vårt hotell och åt lunch. De var på väg till Colombo för att jobba efter att ha varit på safari i Yala. Efter att de åkt tog vi en tuk-tuk till sköldpaddsfarmen för att släppa ut bebissköldpaddor i havet.
 
 
Vi fick vänta tills solen gått ned så att ingen örn skulle få chans att äta sköldpadda till middag.
 
 
Vi har sett ett och annat tåg susa förbi. Jag önskar att jag kunde få till en mindre suddig bild men tågen är i alla fall fullpackade till den grad att människor nästan hänger ut genom dörrarna.
 
 
Vi har även badat i poolen och Saga simmar och simmar. I träden bakom henne klättrar apor ibland. 
 
 
Nu ska vi snart äta den sista middagen på hotellet. Vi är supernöjda med vårt boende, personalen är otroligt hjälpsamma, maten är god och standarden är bra. Sri Lanka har varit ett väldigt trevligt land att resa i och i Bentota har vi haft det allra bäst. Det har dock inte varit något fel på Colombo, Udawalawe eller Mirissa mer än dåligt väder och sjukdom i princip. Vi kan klart rekommendera att resa hit! Än så länge är det inte så mycket turister men om några år kommer det nog bli mer och mer som Thailand, inget negativt i det i och för sig. Thailand har en speciell plats i mitt hjärta. 
 
En rödluva i restaurangen. 
 
 
Imorgon flyger vi hem till Sverige, nöjda och glada.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela