borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Magic Planet

Publicerad 2015-12-14 17:38:31 i Dubai, Resa med barn,

Även denna dag började i poolen. Armpuffarna åkte på redan i hotellrummet och sedan körde Saga fullt ös med vattendistrikt, vattenkanna och boll. Hon sprutar vatten på oss och har en förkärlek för att slänga grejer i poolen och låta valfri förälder hämta. Precis som igår var det bara vi och badvakten där, lugnt och skönt med andra ord.



På eftermiddagen gick vi till Mall of the Emirates för att kolla in Magic Planet. Där fanns ett fåtal karuseller, ett lekland för barn i stil med Leos lekland och massor av olika spel. Framförallt fanns det såna spel där man styr en "klo" för att plocka upp en leksak, se nedan. Vi gjorde två försök men gav snabbt upp.


Saga och jag åkte en barnkarusell som jag tänkte skulle vara roligt för henne men hon vägrade sätta sig på hästen så vi fick sitta på en sorts bänk istället. Esbjörn är kanske inte helt ute och cyklar när han säger att jag ibland gör saker med henne för min egen skull... Nedan syns de läskiga hästarna och bänken vi satt på istället.


Jag fick helt enkelt åka själv. Jag provade en sån där fritt fall-karusell som man åker upp i och blir släppt och den var ganska kul. 


Jag provade även en lågbudget-simulator där jag fick sätta mig inuti en farkost, stänga om mig och se en berg-och-dalbana på en skärm medan fordonet rörde på sig. Helt värdelöst, kändes inte i magen alls. Istället fick Saga fiska plastfiskar med en håv och det tyckte hon var helt okej. Hon vann ett mjukisdjur i form av en pepparkaksgubbe. Det var vinst varje gång så svårt att förlora.

Leklandet tyckte Saga var toppen! Hon lekte i bollhavet, klättrade hinderbana, byggde med jättestora klossar och lego, ritade och lekte med kulramar. 


Leklandet var egentligen behållningen med Magic Planet och det var väl dyrt, ca 125 SEK för en timme. Men Sega Republic i Dubai Mall var ännu sämre, där fanns i princip endast spelmaskiner. 

Vi försökte få Saga att åka såna där minikaruseller för barn, som man bara stoppar ett mynt i så rör de på sig. Hon föredrog när de stod stilla. Vi får nog jobba lite på den karusellkärleken som jag trodde vi byggde upp i Singapore och Malaysia för ett år sedan.


Nu ska vi snart packa ihop för att åka till flygplatsen, vi flyger hem inatt. Vi är nöjda med resan och Dubai. Vi har hunnit med att se det vi ville och de största attraktionerna. Dubai var inte riktigt som jag trodde innan men det är inget negativt med det. När jag läst om Dubai beskrivs det ofta som konstgjort och överdrivet och det är inte känslan jag får här. Visst finns det mycket lyx men också helt vanliga kvarter. Jag uppskattar dessutom att åka till olika sorters resmål, alla har sin charm och tråkigt vore det om det var likadant överallt. Baksidan av byggboomen här är fattiga gästarbetare som utnyttjas, vilket fattiga människor även blir i många andra länder. Det är ett stort och allvarligt problem. Genom att dricksa låglönearbetarna gör vi i alla fall nånting. Mixen av människor här i Dubai är i alla fall härlig. Det är första gången jag är i ett land där ingen sticker ut, oavsett om du är asiat, europé eller afrikan. Förenade Arabemiraten har den största andelen immigranter i världen och det har visat sig mycket positivt tycker vi.

Nedan visar Saga upp två nya favoriter, en lammkorv inbakad i bröd och blöjor med kameler på. Att stå på bänken är en favorit som hängt med länge. När vi frågade henne vad som varit bäst med resan var svaret tunnelbanan, gräva i sanden och kameler. 



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela