borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Songkran och annat kul

Publicerad 2023-04-20 03:01:43 i Koh Lanta, Resa med barn, Thailand,

Vi har hunnit med mycket sedan påsken. I torsdags, en vecka efter skärtorsdagen var det thailändskt nyår. Songkran firas stort i Thailand så det har varit långhelg här. Songkran inleds med vattenkrig så att man är ren inför det nya året. Vi hade laddat upp vapenarsenalen på plastmarknaden. 


Barnen var lediga från skolan men vi var många som var där för att kasta vatten. Längs huvudvägen längs förmodligen hela ön stod människor redo med vattengevär, bunkar och tunnor med vatten. Vi sprutade och hällde på varann och de som åkte förbi. Många åkte runt med vattentunnor på pickup-flak eller i tuktukar och stannade för att kasta vatten. Vattenbilar åkte runt på ön och fyllde på tunnorna. Det var jätteroligt, jätteblött och alla var jätteglada. Jag har tyvärr inga kort från skolan för jag vågade inte ta min mobil på såna blöta äventyr. På kvällen var det lite lugnare på gatan och då tog jag de här korten från restaurangen Sawasdee. 



På Muay Thai Complex där Esbjörn tränar höll de igång till sent. Esbjörn och Lova gick dit och Lova fick bland annat bada i tunnan. Barnen var ganska möra när de skulle till skolan dagen efter. 


Under helgen hängde vi på Banana Beach Resort på Klong Dao. Badade, åt (vi blev positivt överraskade över hur gott det var) och lekte.



Vi har ätit god brunch på Backyard. 


Där stängde vi in den vilda bebisen i en hage, mycket praktiskt. 


Lovas kompis Noelia med familj kom förbi och barnen lekte fint.


Vi har lekt på skolgården i Saladan. Fantastiskt kul tyckte Lova.



Det är en stor skola där de olika skolbyggnaderna är utspridda som en liten stad med ett vägnät emellan. Det var till exempel en byggnad för science, en för bibliotek och så vidare. 



Barnen äter utomhus under tak men det såg ut som de blir serverade olika alternativ av mat. Det fanns ett klassrum för thai-dans. 


Thailändarna gillar gulliga bilder och i sektionen för yngre barn fanns grannländerna avbildade. 






Vi har sett Encanto på Lanta Cinema, en utomhusbio. Det var mysigt och popcornen var väldigt goda. Lite väl varmt men det gick att stå ut. Det finns både mat, dricka, glass och en liten lekplats så vi var sysselsatta. 


Nu när det är så få barn på skolan är de indelade i totalt tre klasser. Fjärilen där Lova går är förskola och förskoleklass. Geckon där Saga går är årskurs 1-4. Sedan går de äldre barnen i Bananen. Geckon och Fjärilen gör en del tillsammans nu och det är roligt att tjejerna får träffas under skoltid. Den här veckan har de varit på andehusvandring och haft idrott på stranden. Idrotten övervakades av Adrian. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela