borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Aktiviteter i Hua Hin

Publicerad 2023-06-22 15:42:06 i Resa med barn, Thailand,

Två veckor i Hua Hin är nu till ända. Det har varit en ganska stillsam semester för oss här. Vi har spenderat en del tid i poolen och ganska mycket tid i lägenheten. Det har varit skönt att ha en skön soffa, Netflix, två sovrum, kök och möjlighet att handla i snabbköp. Vissa har uppskattat väldigt mycket att botanisera i kylskåpet. 


En annan favorit är gallerian Market Village där det finns både McDonalds och lekland, förutom affärer och andra restauranger. Barnen älskar leklandet och det är skönt att kunna göra något i luftkonditionering. 


Utanför leklandet finns arkadspel och små karuseller vilket också varit populärt. Adrian börjar gråta varje gång nedan karusell stannar så han har fått åka många gånger. Tur för ekonomin att turen kostar mindre än 20 baht.


Några dagar förra veckan var det ett tillfälligt litet nöjesfält uppsatt utanför Market Village. Det fanns hoppborgar som Lova ivrigt testade och hon skaffade kompisar. 


Adrian och jag fick titta på medan Saga och Esbjörn tog en långpromenad till den andra stora gallerian på jakt efter ett specifikt gosedjur. Det fanns givetvis krimskrams att köpa, små bilar att köra och Lova testade att köra båt.


Innan vi drog hem hann tjejerna mata kaniner också. 


En dag besökte vi vattenparken Vana Nava. Det var en helt okej dag men de flesta vattenrutschkanorna passade lite äldre barn så för oss blev det inte riktigt valuta för pengarna. 


Adrian skrapade fötterna och blev omplåstrad på första hjälpen så han gav inte utflykten högt betyg. Tjejerna roade sig rätt bra i några mindre rutschkanor.


Jag testade en värstingkana som var rätt kul i alla fall. Man åkte en gummiflotte och kom ut i den blågröna trumman nedan.


Esbjörn har tränt lite thai-boxning och en dag hängde hela familjen med. 


Jag har verkligen uppskattat matmarknaden Tamarind Market och vi har varit där fredag till söndag x 2 (de har bara öppet på helger). Efter att tjejerna fick skärmtid medan vi äter har de också uppskattat det. Nu har vi testat lite olika maträtter, några har varit bra och andra mindre bra. Tjejerna har gjort en långtidsstudie över pizza margarita och det visade sig att den smakade lika bra varje gång. Adrian har testat allas drickor.


Något vi inte gjort mycket av är strandhäng. Vi var en dag vid Takiab Beach och vi har badat med kläderna på i havet närmast där vi bor. Där var sanden mysig men utsikten var mest hotell och högvattnet går väldigt högt upp.


De här sista två dagarna har vi klämt in hela familjen på moppen i äkta thai-style. 



Vi har åkt runt lite, bland annat till tågstationen i Hua Hin.


Vi har såklart rattat förbi Market Village mer än en gång och matat grisar och getter där utanför. Only in Thailand som man gör det precis utanför gallerian. 


Imorgon går resan till vårt allra sista stopp innan hemresa, Bangkok. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela