borgforssontour.blogg.se

Familjen Forss i vida världen!

Khao Takiab Beach

Publicerad 2023-06-17 13:06:01 i Resa med barn, Thailand,

Idag spenderade dagen vid stranden Khao Takiab Beach. Den ligger några kilometer ifrån oss så vi tog taxi dit och songtaew hem. Här i Hua Hin använder man appen Grab för att boka taxi och oftast kommer den på några minuter. För att få plats tar vi suv-varianten. Hem från stranden tyckte vi att vi var för sandiga för att hoppa in i en fräsch bil så vi gick en kilometer till huvudvägen och tog en songtaew som trafikerar sträckan där vi bor. Den har vi även tagit till köpcentrumet Market Village. Det kostar bara 15-20 baht för en vuxen.



Stranden Takiab var långt ifrån Lantas charmiga stränder men sanden var mjuk och vattnet behagligt. Idag blåste vågorna rejält men solen var framme. Vi har mest haft molnigt sedan vi kom hit med några korta regnskurar men rätt behaglig temperatur. 



Vi hyrde fyra solsängar för 200 baht och fick rejält med solparasoll för att kunna skugga oss. Väldigt tacksamt när man har små barn. 



Med jämna mellanrum kom strandförsäljare och erbjöd oss olika saker att köpa. Det är förbjudet på Koh Lanta och det är skönt att få vara ifred på stranden. Att glass-tuken tittade förbi var desto mer uppskattat. 


På vägen hem behövde cirkus Forss fylla på med lite proviant. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela